Akce měsíce: sleva 30 % z materiálu

Vestavěná skříň jako příčka: Multifunkční řešení pro váš domov

Moderní bydlení často vyžaduje kreativní přístup k uspořádání prostoru. Vestavěné skříně jako příčky představují inovativní řešení, které spojuje funkčnost, estetiku a efektivní využití místa. 

V našem článku vám blíže představíme, jak v praxi vypadá takovéto využití skříně na míru, a také si ukážeme konkrétní příklady. 

Pokud i vy potřebujete zdvojnásobit úložné kapacity nebo nevíte, jak nejlépe rozdělit dětský pokoj, aby každé z dětí mělo své soukromí, čtěte dál. 

Chytré rozdělení dětského pokoje

Sdílený dětský pokojíček může být výzvou pro rodiče, zejména v období, kdy děti rostou a potřebují více soukromí. Vestavěná skříň jako příčka nabízí elegantní řešení tohoto problému.

► Prohlédněte si fotogalerii našich zakázek.

Vestavěná skříň do dětského pokoje

Soukromí a úložný prostor v jednom

Děti se hádají, vymezují si svůj prostor a vyžadují klid na své aktivity, který jim sourozenec za žádnou cenu nehodlá dopřát. Tohle je běžný scénář u rodin s více potomky.

Pokud i vy spadáte do skupiny, která nedisponuje v bytě či domě více místnostmi, abyste každému z dětí mohli dopřát vlastní pokoj, možná vás zaujme možnost využít vestavěnou skříň jako příčku v místnosti.

Víte, že díky tomuto řešení kromě utěšení věčných hádek získáte i další výhody? Skříň na míru totiž

  • Poskytuje potřebný úložný prostor a soukromí.
  • Chytře rozděluje místnost na dvě samostatné zóny.
  • Funguje jako zvuková bariéra pro snížení ruchu mezi oběma částmi pokoje.
  • Oboustranná vestavěná skříň umožňuje personalizaci každé strany podle individuálního vkusu a potřeb dítěte.

► Tip: Součástí vestavěné skříně mohou být i zabudované pracovní stoly nebo police pro učebnice.

Inspirace pro vestavěné skříně

Proměňte velkou ložnici v luxusní šatnu

Pokud vlastníte velkou ložnici, možná jste se už párkrát zamysleli nad tím, jak efektivně využít volný prostor. Odpovědí může být vestavěná skříň s průchodem, která z nadbytečného prostoru vytvoří praktickou šatnu.

Toto řešení je ideální pro milovníky módy, organizované jedince nebo pro páry, které ocení oddělený prostor pro oblékání.

Vestavěná skříň do ložnice

Oboustranné skříně s možností průchodu

Toto řešení zdvojnásobí úložné místo a umožní flexibilní uspořádání. Vybírat můžete mezi uzavřeným prostorem s dveřmi nebo částečnou příčkou.

Můžete také diskrétně propojit dvě místnosti, například ložnici s koupelnou nebo pracovnou, což zvýší komfort a funkčnost vašeho domova.

Do návrhu lze zahrnout i integrované osvětlení či strategicky umístěná zrcadla, což nejen zlepší funkčnost šatny, ale také opticky zvětší prostor.

A nakonec nezapomeňme na široký výběr vnitřního vybavení, které vám pomůže s organizací oblečení.

► Mohlo by vás zajímat - Inspirace do malé ložnice: Tipy pro stylové a funkční zařízení prostoru.

Elegantní oddělení obýváku a kuchyně

V moderních bytech s otevřeným půdorysem může být někdy žádoucí oddělit obývací prostor od kuchyně. Vestavěná knihovna jako příčka může být elegantním a funkčním řešením.

Knihovna jako funkční a estetická příčka

Tento dekorativní a praktický prvek vyzdvihne obě místnosti. Zároveň se jedná o vzdušné provedení, které umožní průchod světla a ke kterému je možné přistupovat z obou stran.

Další čtyři výhody proč byste tuto variantu měli zvolit:

  • Zachování otevřeného konceptu, ale zároveň jasné oddělení jednotlivých zón.
  • Poskytnutí dodatečného úložného prostoru pro knihy, dekorace, ale i kuchyňské potřeby.
  • Zastává funkci estetického prvku, který může být ústředním bodem celého prostoru.
  • Možnost instalace posuvných nebo otočných panelů pro větší flexibilitu v oddělení prostorů.

Knihovna jako příčka tak představuje perfektní kompromis mezi otevřeným a uzavřeným prostorem.

Cena vystavěné skříně

Chodba plná skrytých možností

Znáte to. Máte doma vysavač, koště, kbelík, koš na prádlo, žehlící prkno a spoustu dalších potřebných věcí, na které však nepotřebujete denně koukat, zároveň je ale nemáte kam dát.

Chodby jsou často opomíjeným prostorem v domě, ale právě s pomocí vestavěných skříní je můžete proměnit v praktické a organizované místo, kam schováte vše, co se jinam nevejde.

  • Zajímá vás kolik stojí komponenty skříně? Připravili jsme pro vás orientační ceník.

Maskování technického zázemí a sezónní úložiště

Vestavěné skříně v chodbě mohou plnit mnoho funkcí.

Dokážou skrýt technické zázemí jako je kotel, pračka či sušička, zároveň dobře poslouží jako úložný prostor pro sezónní oblečení, sportovní vybavení nebo úklidové prostředky.

Jak skrýt kumbál nebo technické zázemí

Proč byste tuto možnost měli zvážit? 

Kromě výše zmíněného vám skříň pomůže vytvořit technickou místnost bez nutnosti stavebních úprav. Navíc ji můžete doplnit například o vestavěný botník, který vám pomůže udržet pořádek u vchodu do domu či bytu. 

A nakonec, s přidáním věšáků a háčků, vám dobře poslouží také na bundy a kabáty či jako úschovna klíčů od auta. 

► Máme pro vás tipy jak vybrat levné vestavěné skříně.

Výhody vestavěných skříní jako příček

Stále váháte, zda je pro vaše bydlení vhodné využít vestavěnou skříň jako příčku? Máme pro vás řadu výhod, proč zvolit tuto variantu oproti tradičním stavebním řešením:

Flexibilita

Na rozdíl od pevných zdí lze vestavěné skříně snadno přizpůsobit měnícím se potřebám rodiny. V případě potřeby je možné je přestavět nebo zcela odstranit.

Úspora prostoru

Jako multifunkční nábytek maximalizují vestavěné skříně využití dostupného prostoru, což je zvláště důležité v malých bytech a domech.

Estetika

Skříně lze navrhnout tak, aby perfektně ladily s celkovým designem interiéru. Můžete si vybrat materiály, barvy a povrchové úpravy, které budou komplementovat váš styl.

Bez stavebních úprav

Vestavěné skříně představují elegantní způsob, jak oddělit místnost bez nutnosti složitých a nákladných stavebních úprav. To je zvláště výhodné v pronajatých prostorách.

Moderní řešení

Jako moderní interiérové příčky nabízejí vestavěné skříně současný a stylový vzhled, který může zvýšit hodnotu vašeho domova.

Zvuková izolace

Mohou pomoci snížit přenos zvuku mezi místnostmi.

Organizace

Poskytují dodatečný úložný prostor, který pomáhá udržet domácnost organizovanou a uklizenou.

ikona

Zaměření a výrobě se věnuje výhradně majitel. Už 22 let.

ikona

Na vybrané typy posuvných dveří celoživotní záruka.

ikona

Prověření výrobci materiálů Kronospan a Egger.

ikona

Konzultace, kalkulace, doprava a montáž je V CENĚ.

 

platí pro Prahu a okolí

Shrnutí

Vestavěné skříně jako příčky představují inovativní a praktické řešení pro optimalizaci prostoru v moderních domovech.

Ať už potřebujete rozdělit dětský pokoj, vytvořit luxusní šatnu, elegantně oddělit obývák od kuchyně nebo maximálně využít prostor v chodbě, vestavěné skříně nabízejí flexibilní a estetické řešení.

Tyto multifunkční prvky interiéru spojují úložný prostor s funkcí dělení místností, což je zvláště cenné v menších bytech nebo otevřených prostorách.

Nabízejí řadu výhod včetně flexibility, úspory místa, estetického vzhledu a možnosti personalizace. Navíc instalace vestavěných skříní jako příček nevyžaduje náročné stavební úpravy, což je činí vhodnou volbou i pro pronajaté prostory.

Vestavěné skříně mohou také přispět ke zvukové izolaci mezi místnostmi a pomoci s organizací domácnosti. S možností přizpůsobení designu vašemu interiéru se stávají nejen funkčním, ale i stylovým prvkem, který může zvýšit hodnotu vašeho domova.

Rozhodli jste se pro vestavěnou skříň jako příčku do vašeho bytu nebo domu, případně máte další otázky? Neváhejte se na nás obrátit na e-mailové adrese kajaba@vestavenky.cz nebo na telefonním čísle 721 631 052. Rádi vám se vším poradíme.

A pokud vás zajímá kdo stojí za vší tou prací, neváhejte si přečíst více v sekci O nás.

Milan Kajaba - majitel

Milan Kajaba

Spolu budeme v kontaktu. Zaměřím prostor, sestavím podklady a nábytek vyrobím. Montážníci jej odvezou k Vám a sestaví. Tento průběh volíme již 22 let.

Certifikát Spolehlivá firma
 

Na co se nejčastěji ptáte

Jsou vestavěné skříně jako příčky vhodné i pro malé byty?

Ano, vestavěné skříně jsou ideálním řešením pro malé byty, protože maximalizují využití dostupného prostoru a kombinují úložnou funkci s rozdělením místnosti.

Mohu vestavěnou skříň jako příčku instalovat v pronajatém bytě?

To záleží na dohodě s pronajímatelem. Výhodou je, že instalace obvykle nevyžaduje zásadní stavební úpravy, což zvyšuje šanci na souhlas.

Jak vestavěná skříň ovlivní přirozené osvětlení místnosti?

To závisí na designu skříně. Můžete zvolit částečně otevřené police nebo skleněné prvky, které umožní průchod světla. V případě plné příčky je možné instalovat osvětlení.

Jaké materiály se nejčastěji používají pro vestavěné skříně?

Běžně se používá lamino, dřevotříska s různými povrchovými úpravami, MDF desky nebo masivní dřevo. Výběr závisí na vašem rozpočtu a estetických preferencích.

► Zjistěte více o výběru barvy a materiálu vestavěné skříně na míru.

Jak nákladné je pořízení vestavěné skříně jako příčky?

Náklady se liší v závislosti na velikosti, materiálech a složitosti designu. Obecně je to investice, která se vyplatí vzhledem k multifunkčnosti a dlouhé životnosti.

► Nahlédnout můžete na naše orientační ceny vestavěných skříní.

Jak dlouho trvá instalace vestavěné skříně?

Standardní doba zhotovení je 14–21 dnů. A konkrétně doba instalace závisí na složitosti projektu, obvykle však trvá 1-3 dny.

Mohu později změnit uspořádání nebo design vestavěné skříně?

Ano, to je jedna z výhod vestavěných skříní. Vnitřní uspořádání lze často měnit a v případě potřeby je možné skříň i kompletně přestavět.

 

archiv článků

Proč Vestavenky?

ikona

Zaměření a výrobě se věnuje výhradně majitel. Už 22 let.

ikona

Na vybrané typy posuvných dveří celoživotní záruka.

ikona

Prověření výrobci materiálů Kronospan a Egger.

ikona

Konzultace, kalkulace, doprava a montáž je V CENĚ.

platí pro region Prahy

Jaký vyrábíme nábytek?

Využívá 100 % prostoru

od podlahy až ke stropu

rohy, šikminy, výklenky

křivá / nepravoúhlá stěna pro nás není problém

Moderní

kontrasty bílá skříň vs. tmavá podlaha

kombinace dekoru dřeva vs. bílá / černá / šedá

pastelové barvy pro děti

Prosvětluje a opticky zvětšuje

zrcadla, lakované sklo Lacobel

světlé barvy

prvky pro rozšíření / zvýšení místnosti

Funkční a variabilní zároveň

nábytkové sestavy tvořící jeden celek

vlastní uspořádání polic a doplňků

Napište nám

Chci kalkulaci

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním os. údajů, které budou použity výhradně pro zpracování poptávky. Poté budou údaje nenávratně smazány.