Akce měsíce: sleva 30 % z materiálu

Skříň na míru vs. sériová výroba: Jakou skříň vybrat?

Plánujete nákup nové skříně a váháte, zda oslovit truhláře nebo zajít do obchodu? Ve vašem výběru bude hrát hlavní roli požadovaný rozměr, vzhled, materiál, životnost a cena. Jak se tedy rozhodnout? Pojďme si porovnat vlastnosti skříně na míru a té, kterou koupíte ze sériové výroby.

Rozměry skříně

Pokud máte doma atypickou místnost a přejete si velikost na míru ať už pro vestavěnou skříň či volně stojící, je vždy při věci obrátit se na truhláře.

Ten je schopný vám navrhnout nábytek podle vašeho přání, včetně specifických detailů, jako je hloubka, výška, šířka i barva použitého materiálu. Nemusíte se tak omezovat výběrem ze standardní nabídky obchodů, ale můžete mít nábytek, který bude jedinečný a přesně podle vašich představ.

Jedinou nevýhodou může být doba, kterou truhlář nad projektem stráví. Přeci jen se nejedná o velkovýrobu a je tedy zapotřebí jí věnovat náležitý čas a péči.

V případě, že na skříň spěcháte a oželíte své požadavky, může pro vás být vhodnou variantou obchod s nábytkem. Pokud ale máte čas, raději to nedělejte. Týden či dva čekání navíc se vám odmění vysněnou skříní v kvalitním provedení.

Vzhled skříně

Jestli se spokojíte se skříní, která není designově atraktivní a má stejnou podobu jako tisíce dalších, můžete si ji zakoupit ze sériové výroby. Pokud ale vyžadujete specifický vzhled, obraťte se na profíka v oboru.

Z katalogů si vyberete barevné varianty a vhodné doplňky. Profesionál vám pomůže i s tvary, rámy a vnitřním uspořádáním. Zkrátka a jednoduše pokud chcete mít originál, který bude pasovat do vaší domácnosti, je skříň na míru ideální řešení.

► Prohlédněte si fotogalerii našich zakázek.

Vestavěná skříň do podkroví

Materiál pro výrobu skříně

Výběr materiálu vaší skříně je velice zásadní. Má přímý vliv na životnost a cenu.

Z čeho jsou postavené skříně ze sériové výroby?

Pokud zavítáte do obchodu, rychle zjistíte, že nemáte moc na výběr, jaký materiál si pro svou skříň zvolit. Převážně se jedná o nekvalitní napodobeniny, jako je dřevotříska, furnýr nebo laminát. Ty přináší řadu nevýhod:

  • nejsou odolné,
  • snadno bobtnají při kontaktu s vodou,
  • nesmíte na ně pokládat nic horkého,
  • je lepší je nepřetěžovat,
  • je vhodné vyhnout se pokládání těžkých předmětů na vrchní díl.

Chcete kvalitní a odolný materiál? Zvolte nábytek na míru

Pokud máte jasnou vizi o svém novém nábytku a nevadí vám si za kvalitu připlatit, pořiďte si pevnější materiál. Může to být například:

  • Masivní dřevo jako je dub, buk, mahagon nebo jasan. Poskytne vám elegantní a pevnou konstrukci.
  • Kvalitní dřevěné dýhy nebo lamináty, které jsou lepeny na pevnější podklad, jako je dřevotřísková deska. Umožní vám vytvořit dojem masivního dřeva za nižší cenu.
  • Kombinace masivního dřeva s dřevěnými dýhami na povrchu. To umožňuje elegantní design s pevnou základnou.
  • Kvalitní dřevotřísková deska z vysoce kvalitních materiálů. Ta vám může poskytnout odolný a přesto levnější nábytek.
  • Kovové profily a závěsy pro zavírací mechanismy, posuvné dveře.

Investování do kvalitního nábytku zajistí dlouhou životnost a spokojenost s vaším úložným řešením.

Cena vystavěné skříně

Životnost skříně

Životnost je při výběru klíčová. Už jsme se jí dotkli výše, co vše ji ale vlastně může ovlivnit?

  • Použitý materiál
  • Zpracování
  • Frekvence používání
  • Péče a údržba
  • Okolní podmínky jako je teplota či vlhkost
  • Zátěž

Proč je při výběru nábytku důležité zohlednit jeho životnost?

Zohledněním délky životnosti vaší skříně ušetříte peníze. Kvalitní výrobky vám poslouží delší dobu, zpravidla se jedná o atraktivnější modely a při rozhodnutí je prodat se vám může vrátit část vynaložených výdajů, neboť si mohou udržet svou cenu.

► Zajímá vás kolik stojí skříň na míru? Připravili jsme pro vás orientační ceník.

Životnost skříní ze sériové výroby

Skříně zakoupené v obchodu standardně vydrží 5 až 10 let, pokud jsou postavené v optimálním prostředí a nejsou přetěžovány.

Při jejich výrobě jsou často využity méně kvalitní materiály, které mají vliv na dobu jejich použitelnosti. Bavíme se o takových materiálech, které napodobují vzhled masivního dřeva, neplní však jeho vlastnosti, jako je pevnost či odolnost.

Životnost skříní na míru

Pokud zvolíte možnost nábytku na míru, můžete si sami zvolit materiál, ze kterého chcete mít skříň vyrobenou. Tím můžete značně prodloužit délku její životnosti. Celkově se uvádí, že nábytek z ruční výroby vydrží přes 20 let, je-li dobře sestavený a je s ním správně nakládáno.

ikona

Zaměření a výrobě se věnuje výhradně majitel. Už 22 let.

ikona

Na vybrané typy posuvných dveří celoživotní záruka.

ikona

Prověření výrobci materiálů Kronospan a Egger.

ikona

Konzultace, kalkulace, doprava a montáž je V CENĚ.

 

platí pro Prahu a okolí

Dovoz skříně domů

Už jste někdy nakupovali v obchodu nábytek nebo domácí spotřebič? Jistě tedy víte, jakou fází je nutné projít, aby vám bylo zboží dopraveno až do bytu.

Pokud s tím vlastní zkušenost nemáte, z 80 % si za dovoz nábytku připlatíte a za jeho sestavení mnohdy zaplatíte ještě jednou tolik.

Dovoz nemusí být do druhého dne, neboť se řídí harmonogramem objednávek. Navíc během procesu nákupu jednáte s různými lidmi, od první poptávky, nákupu, zákaznické podpory až po dovoz či případnou reklamaci.

Když si necháte skříň dovézt od profesionála, komunikujete převážně s jedním až dvěma lidmi, kteří znají specifikace vašeho nábytku a vašich přání. Znáte je osobně ještě před samotnou montáží, neboť jsou s vámi v kontaktu po celou dobu, od zaměření, výběru materiálu až po realizaci.

Dovoz kompletní zakázky je už v ceně a stejně tak její sestavení. V případě jakékoliv reklamace je vám kontaktní osoba nebo přímo truhlář plně k dispozici.

Milan Kajaba - majitel

Milan Kajaba

Spolu budeme v kontaktu. Zaměřím prostor, sestavím podklady a nábytek vyrobím. Montážníci jej odvezou k Vám a sestaví. Tento průběh volíme již 22 let.

Certifikát Spolehlivá firma
 

Cena za nábytek

Je nábytek z obchodu levnější? Záleží, z jakého úhlu se na to díváte. Pokud je pro vás stěžejní momentální cena, pak většinou ano. Vynaložíte menší sumu za produkt. Když si ale k ceně přičtete životnost, kvalitu a služby jako je dovoz, výnos do bytu či montáž, začnete mít jisté pochybnosti.

Skříně vyrobené na míru nabízí vyšší kvalitu a trvanlivost než ty sériově vyrobené. Záleží samozřejmě, jaký máte rozpočet, ale i skříň od profesionála může být přes svou kvalitu levná a nabídnout maximální spokojenost. Truhlář vám vždy poradí, na čem je vhodné ušetřit a kde si naopak připlatit, abyste docílili co nejdelší životnosti.

► Máme pro vás tipy jak vybrat levné vestavěné skříně.

Vestavěná skříň

Shrnutí: Proč si pořídit vestavěnou skřín?

Pokud si shrneme výše zmíněné, dojdeme k tomu, že skříně na míru nabízí:

Oproti tomu skříň ze sériové výroby nabídne pouze rychlejší pořízení.

Pokud si sečteme výhody jednotlivých nabídek, vyjdou nám skříně na míru na prvním místě. Jestli tedy plánujete nákup nového nábytku, pozastavte se nad tím, co je pro vás opravdu důležité a podle toho zvolte, u koho si skříň pořídíte.

Na co se při výběru skříní nejvíce ptáte

Jaká je doba záruky skříně na míru?

Protože pracujeme s opravdu vysoce kvalitními materiály, tak na hliníkové rámy (Agát; Onyx a Lazuryt) a doplňky skříně značky Bloom nabízíme doživotní záruku!

K výrobě skříní a nábytku používáme kování Komandor a materiály, které jsou prověřené nejen léty, ale také řadou spokojených zákazníků. Standardní záruka u korpusů skříně a kovových rámů je 24 měsíců.

Vyrobíte mi skříň na míru podle vzoru?

Není pro nás problém vyrobit vám skříň podle vlastních představ. Rádi s vámi probereme možnosti a doporučíme nejvhodnější materiál.

Jak je to s cenou za montáž a dopravu skříně?

Vše je v jedné ceně. Od kompletního zákaznického servisu, až po zaměření, dopravy, montáže a finálního úklidu.

Jaká je dodací lhůta skříně na míru?

Maximálně do 3 dnů od odeslání nezávazné objednávky zákazníka kontaktujeme a domluvíme se s ním na dalším postupu. Samotná skříň je od zaměření hotová do 14 dnů!

Kolik úložného prostoru nabídne skříň na míru?

Tolik, kolik si jen budete přát. Jediným omezením je prostor, ve kterém bude skříň stát, ve všem ostatním vám rádi vyhovíme.

 

archiv článků

Proč Vestavenky?

ikona

Zaměření a výrobě se věnuje výhradně majitel. Už 22 let.

ikona

Na vybrané typy posuvných dveří celoživotní záruka.

ikona

Prověření výrobci materiálů Kronospan a Egger.

ikona

Konzultace, kalkulace, doprava a montáž je V CENĚ.

platí pro region Prahy

Jaký vyrábíme nábytek?

Využívá 100 % prostoru

od podlahy až ke stropu

rohy, šikminy, výklenky

křivá / nepravoúhlá stěna pro nás není problém

Moderní

kontrasty bílá skříň vs. tmavá podlaha

kombinace dekoru dřeva vs. bílá / černá / šedá

pastelové barvy pro děti

Prosvětluje a opticky zvětšuje

zrcadla, lakované sklo Lacobel

světlé barvy

prvky pro rozšíření / zvýšení místnosti

Funkční a variabilní zároveň

nábytkové sestavy tvořící jeden celek

vlastní uspořádání polic a doplňků

Napište nám

Chci kalkulaci

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním os. údajů, které budou použity výhradně pro zpracování poptávky. Poté budou údaje nenávratně smazány.